![]() Suc vindecător cu tarhon
Timp de preparare:
10 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Suc vindecător cu tarhon - cum se prepară?
Comentarii
În vremea copilăriei mele, bunica din Bucovina era foarte grijulie cu tot ce avea în gospodărie, dar cu tufa ei de tarhon avea parcă o relație specială. Mama a moștenit de la ea (și eu de la mama) obiceiul de a pune tarhon în sosuri, borșuri și ciorbe.
Însă în urmă cu 4 ani, când a început ''trezirea'' mea, mi-am dorit să am în grădina mea cu plante aromatice o tufă mândră de tarhon. Așa am aflat de la Rodica (o bună păstrătoare a tradițiilor locului), că tarhonul se supără dacă îl replantezi oricând. Tradiția spune că este ''voie'' doar în postul Sfântului Petru și doar de mână de bărbat.
Când am primit tufa am fost chiar norocoasă, eram chiar în perioada postului! Cu multă grijă am adus acasă tufa de tarhon, mi-a plantat-o o mână de bărbat și cu multe rugăminți și rugăciuni am convins-o să se facă mare.
Iar acum mă bucur din plin de acest leac minune în sucuri delicioase. Însă de când s-a facut iar măricel, tot caut combinația perfectă pentru el, și uite că astăzi mi s-a arătat...
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente folosite:
o mână mare de tarhon
3 grapefruit
4 cm rădăcină de ghimbir
500 ml apă sau mai mult
o lingură de miere opțional
Cum se face:
Eu am folosit un storcător prin presare la rece si l-am băut nediluat și fără miere!
Vă va surprinde cu siguranță gustul neașteptat! |