Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Bomboane Migdalate
Bomboane Migdalate
Bomboane Migdalate

Bomboane Migdalate (Video)

Voturi (0):
Timp de preparare: 20 de minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Bomboane Migdalate (Video) - cum se prepară?
Comentarii

Bomboane Migdalate

Când 30 de cioculețe de copii veseli strigă că vor bomboane, dar tu nu ai ingredientele la care visai... Despre asta este vorba, despre ce putem face cu doar două ingrediente și un val de iubire! Lucram prima oară într-o tabără pentru copii și după ce au înțeles de la cursul de nutriție și bucătăreala că nimic nu se aruncă, totul se transformă... au cerut bomboane cu pulpă rămasă de la migdale, doar că eu nu avem nimic din ce visam pentru bomboanele perfecte... decât niște fructe deshidratate și un baton de vanilie într-o zi de duminică cu magazinele inghise în sat... Pentru ei au fost perfecte, delicioase, preparate chiar de mânuțele lor. De fapt, despre asta este vorba.  
 
 Cu următoarea serie am pățit la fel ... cu a patra serie tot așa.. deci m-am specializat pe rețete făcute din două ingrediente și iubire.
 
 Ce vă propun? De câte ori preparați un lapte din semințe-nuci-sâmburi, nu aruncați pulpa, jucați-vă cu ce aveți prin cămară și faceți bomboane dacă nu vreți să vă complicați să faceți pâinici, blaturi de tort sau mai știu eu ce delicii!

 Mai jos aveți filmul și rețetele: Budincă din taioca, lapte de migdale și bomboane

Timp de preparare: 20 minute - pentru că învârtitul lor durează de fapt...

 Ingrediente necesare:

  • pulpă de la 200g migdele folosite în prepararea laptelui (200g migdale + un litru apă curată)
  • 11 curmale grase
  • o păstaie vanilie
  • un fir de sare
  • opțional - două păstăi de tonka

Pentru tăvălit:

susan alb, cacao, fulgi de porumb mărunțit, pudră de roscove, zahăr de floare de cocos, fulgi de cocos, etc.

 

Cum se face:

Am preparat un lapte din 200 g de miglade. Știți povestea: migdalele hidratate în prealabil cu apa curată și un fir de sare, clătite și blenduite cu puțină apă curată pentru un minut, adăugată apa până la un litru. Strecurat laptele cu ajutorul unui săculeț special sau printr-o sită fină.

Pulpa rezultată se pune în blender împreună cu 11 curmale grase (fără sâmbure), un fir de sare, arome. Se blenduiește până când se transformă într-o pastă lipicioasă și cu palmele umezite se formează biluțe pe care le putem tăvăli cu orice avem la îndemână și ne place: cacao, susan alb, fulgi de cocoș, etc...

Aceste bomboane pot fi făcute cu pulpa rămasă de la orice tip de lapte (alune de pădure, nucă de cocos, etc) în combinație cu orice fructe uscate vă plac, important este să fie pe gustul vostru! Sunt ideale pentru o gustărică în combinație cu o cană de lapte, foarte sățioase și dătătoare de energie! 

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »