![]() Budincă din Tapioca cu CEAI ALB și alune de padure (Video)
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Budincă din Tapioca cu CEAI ALB și alune de padure (Video) - cum se prepară?
Comentarii
Tapioca cu CEAI Alb si alune de padure
Ceaiul alb pentru mine va rămâne mereu asociat cu o plimbare prin Muzeul Brukenthal, Sibiu... o seară friguroasă și ploioasă de iulie, prieteni noi, o întâlnire marca Elite Business Women la care David a ales să se așeze lângă cel ce urma să-i dea în dar câteva momente mai taziu mai multe cutii de ceai. Nimic nu este întâmplător, David fiind un împătimit băutor de cei! Câteva zile mai târziu primeam prin poștă alte delicii și de aici toată nebunia: seara la culcare zice că nu poate să adormă dacă nu-i aduc un ceai anume...
Mai jos aveți filmul și rețetele: Budincă din taioca, lapte de migdale și bomboane
Timp necesar: 30 de minute plus timpul de racire
Ingrediente necesare:120 g făină de tapioca 700 ml lapte de migdale un fir de sare 3-4 linguri plante aromate 100 g alune de padure coapte miere sirop de arțar
Cum se face:Se prepară laptele din migdale: 200 g Migdale se pun în blender cu apă cât să acopere cuțitul, se blenduiesc pentru un minut. Se adaugă apa până la un litru (mie îmi place laptele mai concentrat, dar se poate pune până la 2l apă), se mai blenduiesc puțin și se strecoară cu ajutorul unui săculeț special sau printr-o sită fină. Pulpa rămasă se folosește la prepararea bomboanelor, budincilor, blaturi de tort, biscuiți, etc.
|