Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Tapioca cu CEAI Alb si alune de padure

Budincă din Tapioca cu CEAI ALB și alune de padure (Video)

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Budincă din Tapioca cu CEAI ALB și alune de padure (Video) - cum se prepară?
Comentarii

Tapioca cu CEAI Alb

si

alune de padure

 

 Ceaiul alb pentru mine va rămâne mereu asociat cu o plimbare prin Muzeul Brukenthal, Sibiu... o seară friguroasă și ploioasă de iulie, prieteni noi, o întâlnire marca Elite Business Women la care David a ales să se așeze lângă cel ce urma să-i dea în dar câteva momente mai taziu mai multe cutii de ceai. Nimic nu este întâmplător, David fiind un împătimit băutor de cei! Câteva zile mai târziu primeam prin poștă alte delicii și de aici toată nebunia: seara la culcare zice că nu poate să adormă dacă nu-i aduc un ceai anume...
 
 Dar să revenim la tapioca. Pofteau băieții mei la perluțele perfecte scufundate în lapte bun de migdale, dar nu am mai găsit pe nicăieri decât o cutiuță mică de făină... Zic adevărul, am luat cutia cu mine la coafor să nu mă plictisesc... mii de arome învăluite în plantele ceaiului preferat de David. I-am scris lui Alin - vinovatul pentru ceai, dar el insistă că dacă îl pui la infuzat în apa la fix 80gC și... etc...  
 
 Nu, eu sunt căpoasă, rămân pe ce am gândit, organizez filmare și uite rețeta! Perfectă!

 

 Mai jos aveți filmul și rețetele: Budincă din taioca, lapte de migdale și bomboane

 

Timp necesar: 30 de minute plus timpul de racire

 

Ingrediente necesare:

120 g făină de tapioca

700 ml lapte de migdale

un fir de sare

3-4 linguri plante aromate

100 g alune de padure coapte

miere

sirop de arțar

 

Cum se face:

Se prepară laptele din migdale:

 200 g Migdale se pun în blender cu apă cât să acopere cuțitul, se blenduiesc pentru un minut. Se adaugă apa până la un litru (mie îmi place laptele mai concentrat, dar se poate pune până la 2l apă), se mai blenduiesc puțin și se strecoară cu ajutorul unui săculeț special sau printr-o sită fină. Pulpa rămasă se folosește la prepararea bomboanelor, budincilor, blaturi de tort, biscuiți, etc.
 
 Se pune la fiert laptele și când dă în clocot se pune tapioca în ploaie și se amestecă cu un tel să nu se facă cocoloașe, la foc mediu. Când s-a încorporat se stinge folul și se lasă cu capacul pus 10 minute. Apoi se încorporează frunzele de ceai și se mai lasă cu capacul pus până la racirea completă. La final am îndulcit cu o lingură de miere, iar la servire am pus sirop de arțar și alune coapte puțin mărunțite! Jur, desertul perfect acesta este!

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »