Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Fasole făcăluită
Fasole făcăluită
Fasole făcăluită
Fasole făcăluită

Fasole făcăluită

Voturi (1):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Fasole făcăluită - cum se prepară?
Rețete potrivite cu Fasole făcăluită
Comentarii

Lui David îi place în mod special fasolea făcăluită alături de castraveciori murați și pâine din semințe! Dar cui nu-i place fasolea? Cu murături asortate... Sau cu sos de ceapă prăjită... Sos de ceapa pentru fasolea facaluita...

Un motiv in plus este că o cană de fasole albă poate să ofere peste 50% din cantitatea zilnică recomandată de fibre. Deși multe persoane evită să includă în dieta lor fasolea albă din cauza flatulenței, aceste boabe sunt de fapt utile pentru prevenirea constipației...
.

Timp necesar: 2 h

Ingrediente necesare:


- 400 g de fasole albă boabe

- o ceapă

- o rădăcină de țelină mică

- o rădăcină de păstărnac

- o rădăcină de pătrunjel

- un morcov

- o ceașcă de ulei obținut prin presare la rece, sau mai mult

- 3 linguri vegeta

- sare roz de himalaya după gust

- 6 dinți de usturoi sau mai mult

- 2-3 l apă de izvor


Cum se face:

Se dizolvă 3 linguri de sare in 4 litri de apă, se adaugă boabele de fasole spălate și se lasă la înmuiat la temperatura camerei timp de cel putin 8 ore.
Se scurg si se clătesc boabele gata pentru a le pune la fiert în apă cu restul legumelor tăiate grosier, la foc mic și cu capacul pus.
Timpul de fierbere este diferit în funcție de tipul de fasole, de oală, de aragaz, etc.
Se spumează de câte ori este necesar.
Se condimentează cu sare spre finalul fierberii, dupa ce boabele de fasole s-au inmuiat.
Fasolea gata fiartă, scursă de supă, se pune în blender cu tot cu legumele cu care a fiert (mai puțin ceapa), usturoiul, uleiul, sarea, vegeta și se procesează până când se transformă în spumă fină. Se drege de sare și se servește alături de murături asortate, cu sos de ceapă sau după bunul plac!


S F A T

Am constatat că timpul pentru a găti o cană de fasole sau un kg este același... motiv pentru care de câte ori ne este poftă de fasole fierb o cantitate de trei ori mai mare pentru că lui David îi place fasolea făcăluită, nouă "ciorba raw cu boabe de fasole" (vezi rețeta de "Borș cu barabule" în care se înlocuiesc practic cartofii cu boabele de fasole fierte) sau "Supa din fasole " și așa de fiecare dată gătesc 2 în 1 vorba reclamei... și o supă și fasole făcăluită...

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »