![]() Hummus clasic
Timp de preparare:
1-5 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Hummus clasic - cum se prepară?
Comentarii
HUMMUS CLASIC
O varianta adorata de noi toti, iar dupa ce am lucrat in patru serii de tabere cu copii intre 6 si 13 ani, va spun cu mana pe inima ca ei pot prepara singuri un hummus delicios! O reteta veche de cand lumea, HUMMUSUL fiind plasat in Orientul Mijociu si usor de gasit acum peste tot in lume - ramane la fel de actual! Am sa va prezint si eu cea mai simpla reteta la care putem adauga in functie de sezon sau preferinte diferite alte ingrediente! Nautul daca nu vreti sa il fierbeti voi acasa, se gaseste acum gata fiert, in pungulite mici sigilate sau la borcan, conserva... cand aveti mai mult timp fierbeti 2 kg si il sterilizati in borcane de sticla cu tot cu apa in care a fiert... ori congelat... variante exista, noi sa vrem sa bucatarim!
Timp necesar 5 minute (daca folosim hummus gata fiert)
Ingrediente necesare 500 g naut fiert sucul de la o lamaie 3-4 linguri tahini usturoi proaspat dupa gust sau pudra de usturoi 100 ml ulei de masline sare dupa gust pudra de turmeric si piper proaspat rasnit optional - aquafaba ne poate ajuta la blenduire pentru o consistenta mai laptoasa (apa in care a fiert nautul) decor boia dulce seminte de susan ulei de masline
Cum se face
Nautul fiert se pune in blender impreuna cu sucul de lamaie, tahini, usturoiul, uleiul, sarea, turmericul si piperul - se blenduieste la viteza maxima pana se transforma intr-o pasta fina. In functie de calitatea nautului se adauga apa in care a fiert (aquafaba) putin cate putin pana se ajunge la consistenta dorita. Simplu?!
|