Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Hummus clasic
Hummus clasic
Hummus clasic

Hummus clasic

Voturi (0):
Timp de preparare: 1-5 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Hummus clasic - cum se prepară?
Comentarii

HUMMUS CLASIC

 

 

O varianta adorata de noi toti, iar dupa ce am lucrat in patru serii de tabere cu copii intre 6 si 13 ani, va spun cu mana pe inima ca ei pot prepara singuri un hummus delicios!

O reteta veche de cand lumea,  HUMMUSUL fiind plasat in Orientul Mijociu si usor de gasit acum peste tot in lume - ramane la fel de actual!

Am sa va prezint si eu cea mai simpla reteta la care putem adauga in functie de sezon sau preferinte diferite alte ingrediente! Nautul daca nu vreti sa il fierbeti voi acasa, se gaseste acum gata fiert, in pungulite mici sigilate sau la borcan, conserva... cand aveti mai mult timp fierbeti 2 kg si il sterilizati in borcane de sticla cu tot cu apa in care a fiert... ori congelat... variante exista, noi sa vrem sa bucatarim!

 

Timp necesar 5 minute 

(daca folosim hummus gata fiert)

 

Ingrediente necesare

500 g naut fiert

sucul de la o lamaie

3-4 linguri tahini

usturoi proaspat dupa gust sau pudra de usturoi

100 ml ulei de masline

sare dupa gust

pudra de turmeric si piper proaspat rasnit

optional - aquafaba ne poate ajuta la blenduire pentru o consistenta mai laptoasa (apa in care a fiert nautul)

decor

boia dulce

seminte de susan

ulei de masline

 

Cum se face

 

Nautul fiert se pune in blender impreuna cu sucul de lamaie, tahini, usturoiul, uleiul, sarea, turmericul si piperul - se blenduieste la viteza maxima pana se transforma intr-o pasta fina. In functie de calitatea nautului se adauga apa in care a fiert (aquafaba) putin cate putin pana se ajunge la consistenta dorita. Simplu?!

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »