Icre de amaranth
Timp de preparare:
10 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Icre de amaranth - cum se prepară?
Comentarii
Uitasem de amaranth pana când David l-a găsit în dulap și mi-a cerut să-i gătesc mâncărica aceea bună-bună. Pentru că uneori are chef de bucătăreală și profit ca să-l învăț ingredientele și pofta de mâncare sănătoasă, îl las să scotocească prin dulapuri și să inventeze singurel.
A ieșit atât de bună mâncărica, încât iar era să rămân fără poză, pentru că, gătind doar pentru el, am facut o jumatate de porție pe care el a devorat-o rapid, pe felii de cartof fiert în coajă.
Timp de preparare: 10 minute Ingrediente necesare:
150 g amaranth 50 g fulgi de ovăz sucul de la o lămâie sare turmeric o lingură tărâțe de phsyllium 2-3 fire ceapă verde sau o ceapă uscată albă
o lingură de ulei, după preferințe (de floarea soarelui, de măsline etc, dar să fie presat la rece)
Cum se face: Se pune amaranth-ul la fiert pentru 10 minute, se gustă bobul sa fie ușor de mestecat dar suficient de tare. Când este fiert, amaranthul se lasă pe fundul apei și este ușor de scurs. Se spală apoi în multă apă rece ca să se oprească din fiert, până când rămâne apa curată. Se amestecă toate ingredientele (mai puțin ceapa și tărâțele), se drege de sare iar tarâțele de phsyllium se pun în funcție de cât de păstoasă ne place să fie la final. Textura și consistența te fac să juri că ai icre pe pâine! Ceapa se toacă mărunt, se amestecă în compoziție.
Poftă bună! |