Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Urzici cu orez

Urzici cu orez

Voturi (1):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Urzici cu orez - cum se prepară?
Comentarii

Iubesc urzicile și de ceva ani le folosesc mai mult crude în diverse variante de smoothie, însă astăzi soțul meu mi-a cerut să-i prepar urzici cu orez ca la mama.... Mare provocare, pentru că oricât de mult ne-am strădui noi nevestele, nu poate fi mâncarea nici ca la mama, nici ca la mama lui! Altă mână, altă energie, alte ustensile, alte urzici....
Așa se face că am experimentat o variantă din "memoria gustului" combinată cu rețeta sugerată de prietena mea veche Fery, iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor noastre! Foarte rapid! Dar atenție, cantitățile sunt pentru 5 adulți flămânzi și pofticioși.


Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente necesare:

- 250 g orez integral

- o legătură de ceapă verde

- o legătură de usturoi verde

- o lingură de Vegeta

- 350 g urzici proaspete

- 4-5 linguri de ulei de măsline / sau 3 cuburi de unt de cocos preparat in casa / sau orice tip de grăsime agreați pentru gătit

- sare după gust

- piper negru proaspăt râșnit

- opțional - suc și bulion de roșii


Cum se face:

Orezul se spală în apă rece pentru a îndeparta amidonul in exces (care poate face orezul lipicios) și pentru a îndepărta impuritățile. Nu e neaparat nevoie, dar dacă vreți puteți înmuia orezul în apă curată / apă de izvor timp de 30 de minute. Asta va ajuta boabele de orez să nu se rupă/spargă în timpul fierberii.
Se scurge orezul bine de apă și se pune la fiert cu trei căni de apă, partea albă de la ceapă și usturoi tocate fin, grăsimea, sarea și vegeta. Se amestecă bine și se lasă la fiert cu capacul pus pentru 25 minute la foc mic. Timpul de fierbere este desigur în funcție de oala folosită, de tipul de orez, de varianta de aragaz (flacără sau electric), etc.
Între timp se pun la fiert 3 litri de apă curată / apă de izvor.
Se spală bine urzicile, se curăță dacă este cazul.
Am pus urzicile curate într-un vas de metal și am turnat apa clocotită peste ele, apoi repejor le-am scurs de apă și le-am dat într-un jet de apă rece (repet, mereu folosim apă curată de băut).
Se toacă grosier urzicile și când orezul este fiert se pun în oală împreună cu cozile de ceapă verde și usturoi, piper, sucul de roșii (opțional). Se stinge focul și se mai lasă așa la "aburit" pentru câteva minute.

IDEI:
Prietena mea m-a sfătuit să fierb orezul în apa în care au fiert urzicile, eu însă doar le-am opărit iar apa rezultată am folosit-o pentru altceva. Se mai poate pune la final usturoi pisat proaspăt, după gust.

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »