![]() Urzici cu orez
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Urzici cu orez - cum se prepară?
Comentarii
Iubesc urzicile și de ceva ani le folosesc mai mult crude în diverse variante de smoothie, însă astăzi soțul meu mi-a cerut să-i prepar urzici cu orez ca la mama.... Mare provocare, pentru că oricât de mult ne-am strădui noi nevestele, nu poate fi mâncarea nici ca la mama, nici ca la mama lui! Altă mână, altă energie, alte ustensile, alte urzici....
Ingrediente necesare: - 250 g orez integral - o legătură de ceapă verde - o legătură de usturoi verde - o lingură de Vegeta - 350 g urzici proaspete - 4-5 linguri de ulei de măsline / sau 3 cuburi de unt de cocos preparat in casa / sau orice tip de grăsime agreați pentru gătit - sare după gust - piper negru proaspăt râșnit - opțional - suc și bulion de roșii
Orezul se spală în apă rece pentru a îndeparta amidonul in exces (care poate face orezul lipicios) și pentru a îndepărta impuritățile. Nu e neaparat nevoie, dar dacă vreți puteți înmuia orezul în apă curată / apă de izvor timp de 30 de minute. Asta va ajuta boabele de orez să nu se rupă/spargă în timpul fierberii. IDEI: |