Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Smoothie de păpădie
Smoothie de păpădie
Smoothie de păpădie
Smoothie de păpădie

Smoothie de păpădie (Video)

Voturi (2):
Timp de preparare: 1-5 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Smoothie de păpădie (Video) - cum se prepară?
Comentarii

Aș putea numi păpădia floarea copiilo, pentru că v-a încântat cu siguranță și pe voi să-i suflați steluțele atunci când erați copii. Poate părea cea mai banală floare pentru că o întâlnim peste tot unde este puțin soare dar întotdeauna în calea unui izvor subteran însă, mai presus de toate, încântă orice copil care adoră să sufle si să o împrăștie ca o ploaie de stele.

Dar hai să vă spun două legende minunate despre ea, din care ne putem da seama de ce este așa de îndrăgită și de prețioasă.

Legenda păpădiei care nu știa cum să fie mai frumoasă

Legenda spune că la început, Dumnezeu a trimis un înger pe pământ să întrebe toate plantele cum vor să arate. Numai păpădia nu știa cum dorea să arate și îngerul i-a mai lăsat o zi, să se gândească. 

În ziua aceea, păpădia s-a rugat, s-a gândit și s-a răzgândit, până a dat cu ochii de Soare, apoi s-a hotărât că vrea să arate ca el. Știa că vrea să fie galbenă și frumoasă, strălucitoare și caldă, ca soarele. Apoi a văzut Luna și s-a răzgândit. Vroia să arate ca ea. Să fie albă, rece, mândră și frumoasă. Apoi a văzut stelele și i-au plăcut și acelea. Când a venit îngerul, nu mai știa ce să-i spună: voia să fie ca soarele, ca luna, ca stelele. Așa că Dumnezeu i-a îndeplinit toate dorințele. De aceea păpădia este la început galbenă ca soarele, apoi albă... iar dacă sufli peste ea, se împrăștie precum stelele.

Legenda florii copiilor

 O altă legendă spune că îngerul căuta pe pământ floarea preferată, întrebând din loc în loc unde și-ar dori acestea să crească; nemulțumit de răspunsurile primite de la lalele, trandafiri și violete, a intrat în vorbă cu păpădia, care își dorea să crească oriunde ar putea fi gasită de copii - pe dealuri, în poienițe sau chiar pe marginea drumului, în sate și orașe, pe pajiști sau printre pietre, pentru a putea face fericit pe oricine. Ascultând-o, îngerul a exclamat: "Tu ești floarea care-mi place cel mai mult! Vei înflori pretutindeni unde apare primăvara și vei fi numită Floarea Copiilor".
 
Și acum, după ce v-am spus și povești pentru copii, vă las mai jos rețeta unui smoothie delicios, pe care l-am făcut împreuna cu o ceată de copii, la mănăstirea mea de suflet. Aveți și filmuleț la rețetă. 
 

După experiența de la mănăstirea Crucea, unde cei mici au cerut ca sucul cu păpădie să fie mai dulce, am modificat rețeta,  iar fiului meu i-a placut mult. 

 Timp de preparare: 5 minute

 Ingrediente necesare:

 câteva frunze bune de păpădie

 1/2 lămâie

 2 mere

 o banană

 apă


 Cum se face:


Se pun toate ingredientele în blender, se procesează pentru un minut maxim, până devine cremos.

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »