Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Supă de CHIMEN sau *Supa săracului*
Supă de CHIMEN sau *Supa săracului*
Supă de CHIMEN sau *Supa săracului*
Supă de CHIMEN sau *Supa săracului*
Supă de CHIMEN sau *Supa săracului*

Supă de CHIMEN sau *Supa săracului*

Voturi (2):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Supă de CHIMEN sau *Supa săracului* - cum se prepară?
Comentarii

Istoria ne spune că supa cu ou și lămâie a fost creată pentru a-i evoca zeiței Afrodita nopțile de dragoste, mama mea spune că supa este medicament indiferent ce vei pune în oală. Eu vă spun că această supă este incredibil de fină, aromată, parfumată, ieftină și ușor de preparat!

Obijnuiesc să adun pe birou bilețele cu idei de bucătărit, pofte din copilărie, combinații de ingrediente care îmi trăsnesc în minte dar nu apuc să le pun în practică instant. Așa se face și cu supa aceasta. Am notat atât - supă de chimen... auzisem undeva într-o emisiune și sincer nu mâncasem niciodată. A trecut multă vreme peste bilețelul meu, noroc cu pandemia că m-a făcut să deschid cutia fermecată...Am cercetat toate rețetele de pe internet și de la vecine, și uite ce combinație am făcut.

 

Timp necesar 30 minute

 

Ingrediente necesare

3 linguri cu vârf semințe chimen

350 g morcovi

400 rădăcină de țelină

o ceapă mare

3 dinți de usturoi

o foaie dafin

sare

o lingură bulion de gogoșari https://www.retetele-manuelei.ro/sosuri-dressinguri/bulion-de-gogosari

sau

un ardei copt făcut pastă, ori un gogoșar copt făcut pastă

(există gata copți și curățați în borcane de sticlă)

100 ml suc de roșii https://www.retetele-manuelei.ro/sosuri-dressinguri/suc-si-bulion-de-rosii

ulei de măsline sau unt de cocos, sau ce grăsime vă place

o legătură pătrunjel verde

 

Cum se face

Semințele de chimen se pun în oala acoperită la foc mic pentru 15 minute cel puțin. Se macină în mojar sau în râșnița de cafea / blender - așa fierbinți. Vor scoate un zgomot foarte plăcut, vor pocni vesele!

Între timp se rad morcovii și rădăcina de țelină și se pun într-o oală la foc mic, cu capac, până când se înmoaie. Asta în loc de varianta de pe vremuri cu prăjitul în ulei...

Semințele astfel râșnite se vor pune la fiert în apă fierbinte (1,5 l) impreună cu ceapa și usturoiul până când vor scoate toată aroma. (25 min la mine).

Se strecoară bine lichidul și se pune peste morcov și țelină (ceapa fiarta și usturoiul cu semințele râșnite se vor arunca). Se adaugă sare după gust și frunza de dafin. Se lasă la fiert la foc molcom 10 minute. Se adaugă bulionul și se fierbe pentru încă 5 minute. La final se pune pătrunjel verde tocat fin, ulei de măsline sau după gust ce grăsime preferati!

Un deliciu! Se servește obligat alături de https://www.retetele-manuelei.ro/retete-vegane-sarate-umami/posmagi-sau-crutoane

 

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »