Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Crispy Chocapic
Crispy Chocapic
Crispy Chocapic

Crispy Chocapic

Voturi (1):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Crispy Chocapic - cum se prepară?
Rețete potrivite cu Crispy Chocapic
Comentarii
Îmi amintesc cu drag cum pe la vârsta de 16 ani devenisem ''expert cofetar ciocolatier'' în bucătăria mamei, preparând acest soi de ciocolată. La vremea aceea procedam așa: dădeam în clocot un pachet de margarină, mai fierbeam puțin și mierea, apoi  turnam în ploaie fulgi de porumb și cacao! La final puneam în tavă ''ciocolata'', așezam peste ea o greutate, până când se întărea.
 
Când îmi amintesc acum ce dezastru trebuie să fi fost pentru organism acea ciocolată, mă îngrozesc! Dar ce te faci cu memoria gustului?
 
Păi este simplu, vin aici și acum cu o rețetă sănătoasă. Aceasta nu numai că este o ciocolată delicioasă, dar mi s-a zis că imită perfect gustul cerealelor Chocapic, atât de îndrăgite de copiii din ziua de azi, dar atât de nesănătoase! Deci putem împușca doi iepuri dintr-o dată, atâta timp cât și copiii vor deveni fani ai acestei rețete.
 
Timp de preparare: 30 minute
 
Ingrediente folosite:
 
500 grame de unt de cacao
 
300 grame de miere raw
 
o lingură rasă de vanilie pudră
 
un fir de sare
 
2 lingurițe de lecitină din soia granule
 
200 grame de cacao
 
2 linguri de apă de trandafir
 
La final:
 
250 grame de fulgi de hrișcă ecologică integrală, fără gluten (sau de care ne plac)
 
Cum se face:
 
Se topește untul pe baie de abur sau în deshidrator sau în aparat special la 37 grade Celsius. Se adaugă mierea și se încorporează blând dar rapid. Se completează cu restul ingredientelor, și când s-au omogenizat adaugăm fulgii (puțin marunțiți sau nu, depinde cum vrem să îi simțim).
 
Amestecul astfel obținut se toarnă în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt. 
 
Se acoperă cu altă hârtie de copt, se așează deasupra un fund de lemn mare și o alta greutate peste acesta, apoi se pune la rece.
 
Eu prefer să rup ciocolata în bucați mari la final, apoi să o pun în cutii la rece. Este o ciocolată ''crispy", cu un gust neașteptat pentru cei care nu suferă ca și mine de ''memoria gustului'', boala grea, ce nu se vindecă!
 
Acum sunt curioasă câți dintre voi își amintesc de acest desert făcut des în casele românilor înainte de 1989, în zilele de post, când pe rafturi la alimentara stăteau pungi înșirate pe rafturi ca să umple locul?
 
Abia aștept să citesc părerile celor care se încumetă să facă această rețetă!
Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »