Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos

Păstârnacul

Datorită conținutului bogat în antioxidanți, vitamine, dar mai ales de fibră solubilă, păstârnacul reduce colesterolul, previne diverticulita, scade nivelul zahărului din sânge, reduce predispoziția lka obezitate, crește viteza digestiei și eficiența ei și nu numai. De asemenea, e sățios cu puține calorii și dă senzația de burtă plină, ceea ce poate să ajute persoanele aflate la cură de slăbire.

Are o bogăție de vitamina B9 (acid folic), supliment pe care femeile însărcinate trebuiie să-l ia în timpul perioadei de sarcină ca să scadă riscul defectelor de dezvoltare ale fătului (defecte maligne ale tubului neural, spina bifida și leziunile cerebrale la sugari). Protejează sistemul nervos și calmează.

În păstârnac găsim și vitaminele C și E, care acționează și ele ca antioxidanți și elimină sau neutralizează radicalii liberi nocivi. Toate acestea contribuie și la sănătatea orală - vitaminele C și B9 fiind responsabile și cu prevenirea inflamațiilor bucale și gingivitei.

Ca să nu mai vorbim de bogăția de minerale care asigură sănătatea oaselor și contribuie la reglarea funcțiilor organismului.

Mâncați mai mult păstârnac!

Rețete cu păstârnac

Supă cremă de păstârnac

O supă cremă cu multiple implicații și beneficii pentru organism.

Încearcă rețeta!

Supă cremă de păstârnac crud și castane (Video)

Sunteți curioși să știți ce a spus de data aceasta, soțul și toată echipa?! Desigur, că mai vor!!!

Încearcă rețeta!

Cremă de vanilie din păstârnac (Video)

De câte ori curăț pâstărnac nu mă pot abține să nu-l mănânc așa crud.  Îl ador pentru dulceață, aromă, textură, culoare! Pentru tot!

Încearcă rețeta!

Tort din păstârnac (Video)

Cum mi-a venit ideea de a face un blat de tort cu păstârnac?! Nimic mai simplu: din iubire pentru acest aliment care rămâne neglijat pe tarabele piețelor.

Încearcă rețeta!

Alimentul surpriză al lunii februarie - Rețetele Manuelei

Rădăcinoasă gustoasă, adesea neglijată în bucătărie, acest ingredient special este vedeta lunii februarie la Rețetele Manuelei.
Cremă de păstârnac cu vanilie și miere


Când ți-e poftă de ceva dulce trebuie să guști ceva dulce!

Iar dacă ingredientul principal e ceva atât de neobișnuit, dar sănătos, cum e păstârnacul, poți spune că ai împăcat și capra care poftește la gustul bun, și varza care îndeamnă la alegeri sănătoase: cremă de păstârnac cu vanilie și miere!

Poftă bună și ne revedem într-o săptămână cu următoarea rețetă cu păstârnac!
Blat de tort cu pastarnac

Cum mi-a venit ideea de a face un blat de tort cu păstârnac?! Nimic mai simplu: din iubire pentru acest aliment care rămâne neglijat pe tarabele piețelor și așteaptă să-i vină rândul doar pentru câteva rețete! Nedrept zic!!!

Rețeta pentru blatul de tort cu păstârnac este deja pe site, iar cea pentru crema de vanilie cu păstârnac urmează după premieră!

Poftă bună și ne revedem într-o săptămână cu următoarea rețetă cu păstârnac!
Supă cremă din pastârnac, cu castane

Mie îmi plac foarte mult supele cremă.

Sunt ușoare pentru digestie, au calorii puține, sunt pline-ochi de vitamine, iar textura catifelată nu se compară cu nimic!

Așa că trebuia să mai adaug o supă cremă la caietul cu rețete și, pentru că am declarat luna februarie a lui 2019 ca fiind Luna Păstârnacului, desigur, supa mea cremă e cu păstârnac. Și castane, nu de alta, dar ceva mai gustos și mai cremos de atât nu există!

Poftă bună și ne revedem într-o săptămână cu următoarea rețetă cu păstârnac!
Piure din păstârnac

Haideți să nu mai neglijăm păstârnacul! Este gustos și sănătos, se găsește peste tot, iar locul lui nu este doar în supă! Astăzi vom găti păstârnacul într-un fel simplu și de efect - chiar și copiii mofturoși vor aprecia acest piure delicios! Poftă bună!
Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »