Datorită conținutului bogat în antioxidanți, vitamine, dar mai ales de fibră solubilă, păstârnacul reduce colesterolul, previne diverticulita, scade nivelul zahărului din sânge, reduce predispoziția lka obezitate, crește viteza digestiei și eficiența ei și nu numai. De asemenea, e sățios cu puține calorii și dă senzația de burtă plină, ceea ce poate să ajute persoanele aflate la cură de slăbire.
Are o bogăție de vitamina B9 (acid folic), supliment pe care femeile însărcinate trebuiie să-l ia în timpul perioadei de sarcină ca să scadă riscul defectelor de dezvoltare ale fătului (defecte maligne ale tubului neural, spina bifida și leziunile cerebrale la sugari). Protejează sistemul nervos și calmează.
În păstârnac găsim și vitaminele C și E, care acționează și ele ca antioxidanți și elimină sau neutralizează radicalii liberi nocivi. Toate acestea contribuie și la sănătatea orală - vitaminele C și B9 fiind responsabile și cu prevenirea inflamațiilor bucale și gingivitei.
Ca să nu mai vorbim de bogăția de minerale care asigură sănătatea oaselor și contribuie la reglarea funcțiilor organismului.
Mâncați mai mult păstârnac!
O supă cremă cu multiple implicații și beneficii pentru organism.
Sunteți curioși să știți ce a spus de data aceasta, soțul și toată echipa?! Desigur, că mai vor!!!
De câte ori curăț pâstărnac nu mă pot abține să nu-l mănânc așa crud. Îl ador pentru dulceață, aromă, textură, culoare! Pentru tot!
Cum mi-a venit ideea de a face un blat de tort cu păstârnac?! Nimic mai simplu: din iubire pentru acest aliment care rămâne neglijat pe tarabele piețelor.