Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Ciocolată Oana

Ciocolată Oana

Voturi (2):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Ciocolată Oana - cum se prepară?
Comentarii

Această rețetă a fost concepută la Restaurant "Le Premier" din Constanța într-o dimineață când am pus la cale cu Oana Florea un eveniment inedit! Este o rețetă cu ingrediente tomnatice, aromă neașteptată, crocantă, iute, dulce, acrișoară....

Timp necesar: 30 minute

Ingrediente necesare:

- 500 g unt de cacao

- 300 ml miere

- 200 g cacao

- un fir sare

- o ciupitură piper cayenne

- 15 cuisoare râșnite

- o linguriță scortișoară

- nucșoară

- 300 g dovleac deshidratat 

- 100 g mere deshidratate 

- 140 g nuci deshidratate 

- 3 linguri apă de trandafiri

- 3 linguri lecitină din soia granule

 

Cum se face:

Se topește untul de cacao la 37gC sau pe baie de abur, se adaugă mierea și se amestecă ușor. Când mierea este topită se pune cacao și restul ingredientelor, se amestecă cât să fie incorporate și se toarnă in forme de bomboane mai mari sau în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la rece să se întărescă și se poate păstra în congelator pentru mult timp (trebuie sa verifici cand expira untul de cacao).
Cei care nu au deshidrator pot usca dovleacul, merele și nucile în cuptor electric la 50gC sau în cuptor normal la cea mai mică temperatură cu ușa întredeschisă.

Să aveți poftă!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »