![]() Ciocolată Oana
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Ciocolată Oana - cum se prepară?
Comentarii
Această rețetă a fost concepută la Restaurant "Le Premier" din Constanța într-o dimineață când am pus la cale cu Oana Florea un eveniment inedit! Este o rețetă cu ingrediente tomnatice, aromă neașteptată, crocantă, iute, dulce, acrișoară.... Timp necesar: 30 minute Ingrediente necesare: - 500 g unt de cacao - 300 ml miere - 200 g cacao - un fir sare - o ciupitură piper cayenne - 15 cuisoare râșnite - o linguriță scortișoară - nucșoară - 300 g dovleac deshidratat - 100 g mere deshidratate - 140 g nuci deshidratate - 3 linguri apă de trandafiri - 3 linguri lecitină din soia granule
Cum se face: Se topește untul de cacao la 37gC sau pe baie de abur, se adaugă mierea și se amestecă ușor. Când mierea este topită se pune cacao și restul ingredientelor, se amestecă cât să fie incorporate și se toarnă in forme de bomboane mai mari sau în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la rece să se întărescă și se poate păstra în congelator pentru mult timp (trebuie sa verifici cand expira untul de cacao). Să aveți poftă! |