Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Burgarul Scolarului - Retetele Manuelei
Burgarul Scolarului - Retetele Manuelei
Burgarul Scolarului - Retetele Manuelei
Burgarul Scolarului - Retetele Manuelei

Burgarul Scolarului

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Burgarul Scolarului - cum se prepară?
Comentarii

Burgarul Scolarului

Anul acesta intru si eu in randul mamicilor stresate ... ca au de pus pachetel la ghiozdanel! Insa promit ca de fiecare data cand am ceva nou sa va inspir si pe voi cu postari ori filmulete salvatoare! Pana atunci, hai sa ne apucam de treaba si sa vedeti ce simplu este sa prepari burgari vegani! O premiera chiar si pentru mine! 

Dar sa va zic de ce am ales aceasta varianta: in primul rand pot fi preparati seara iar a doua zi sunt o varianta buna pentru pachetelul oricarui membru din familie! Ce ramane poate fi servit la cina alaturi de un piure si o salata de sezon! Variante multe si gustoase sunt nu-i asa? Eu am servit acest burgar cu mustar dulce iar sotului meu i-a placut cu ardei iute foc, pentru ca a doua zi dupa filmare am testat care-i treaba si cui ii place... Succes maxim!

 

Cu aceste cantitati ies 10 burgari medii sau 7 foarte mari. Depinde de preferinte, eu recunosc ca i-am facut gigantici...

 

Ingrediente necesare

200 g naut fiert

220 g quinoa fiarta

un morcov mare

o legatura de patrunjel verde

200 g tofu simplu

un avocado

drojdie inactiva

sare

piper

oregano

cimbru

faina de naut pentru tavalit

chifle pentru burgar

 

optional

usturoi

rondele de ceapa

ardei iute

mustar

 

Cum se face

PASUL 1

Am pus la fiert nautul si quinoa in vase diferite.

PASUL 2

Am transformat in fana o ceasca de naut crud, cu ajutorul blenderului, pentru tavalit burgarii la final.

PASUL 3

Nautul racit impreuna cu quinoa si restul ingredientelor din lista au trecut prin blender pentru cateva secunde pana cand s-a transformat intr-o pasta grosiera. Se poate folosi si o masina de tocat cu sita mare.

PASUL 3

Am preincalzit cuptorul la 200gC.

Cu mainile umezite am format burgarii pe care i-am tavalit prin nautul rasnit si i-am copt pentru 15 minute pe hartie speciala de copt.

Cand au fost reci i-am asezat in chiflele speciale, taiate in doua, impreuna cu feliile de avocado tavalite prin drojdia inactiva si frunze de salata!

 

PONT

Pentru cei care au deshidrator, pot fi "copti" la 45-50gC pana cand va plac ca si consistenta. 

Eu am pastrat peste noapte un burgar asa ca in poza, intr-o punga de pladtic bine stransa, la frigider. Ca si experiment sa vad cum se comporta. A fost totul ok, a doua zi sotul meu l-a servit la pranz cu mustar si ardei iute! Restul burgarilor i-am ambalat individual si i-am pastrat la rece pentru doua zile. Pefect nu-i asa, sau ma laud singura?

 

 

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »