![]() Burgărul Școlarului
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Burgărul Școlarului - cum se prepară?
Comentarii
Burgărul ȘcolaruluiAnul acesta intru și eu în rândul mămicilor stresate ... că au de pus pachetel la ghiozdănel! Însă promit că de fiecare dată când am ceva nou să vă inspir și pe voi cu postări ori filmulețe salvatoare! Până atunci, hai să ne apucăm de treabă și să vedeți ce simplu este să prepari burgări vegani! O premieră chiar și pentru mine! Dar să vă zic de ce am ales această variantă: în primul rând pot fi preparați seara iar a doua zi sunt o variantă bună pentru pachețelul oricărui membru din familie! Ce rămâne poate fi servit la cină alături de un piure si o salată de sezon! Variante multe și gustoase sunt nu-i așa? Eu am servit acest burgăr cu muștar dulce iar soțului meu i-a placut cu ardei iute foc, pentru că a doua zi după filmare am testat care-i treaba și cui îi place... Succes maxim! Cu aceste cantități ies 10 burgări medii sau 7 foarte mari. Depinde de preferințe, eu recunosc că i-am făcut gigantici... Mai jos aveți filmul și rețeta:Ingrediente necesare200 g năut fiert 220 g quinoa fiartă un morcov mare o legatură de pătrunjel verde 200 g tofu simplu un avocado drojdie inactivă sare piper oregano cimbru făină de năut pentru tăvălit chifle pentru burgăr
opțional usturoi rondele de ceapă ardei iute muștar
Cum se facePASUL 1 Am pus la fiert năutul și quinoa iî vase diferite. PASUL 2 Am transformat în fănă o ceașcă de năut crud, cu ajutorul blenderului, pentru tăvălit burgării la final. PASUL 3 Năutul răcit îpreună cu quinoa și restul ingredientelor din listă au trecut prin blender pentru câteva secunde până când s-a transformat într-o pastă grosieră. Se poate folosi și o mașina de tocat cu sită mare. PASUL 3 Am preîncălzit cuptorul la 200gC. Cu mainile umezite am format burgării pe care i-am tăvălit prin năutul râșnit și i-am copt pentru 15 minute pe hârtie specială de copt. Când au fost reci i-am așezat în chiflele speciale, tăiate în două, împreună cu feliile de avocado tăvălite prin drojdia inactivă și frunze de salată!
PONT Pentru cei care au deshidrator, pot fi "copți" la 45-50gC până când vă plac ca și consistență. Eu am păstrat peste noapte un burgăr așa că în poza, într-o pungă de plastic bine strânsă, la frigider. Ca și experiment să văd cum se comportă. A fost totul ok, a doua zi soțul meu l-a servit la prânz cu muștar și ardei iute! Restul burgărilor i-am ambalat individual și i-am păstrat la rece pentru două zile. Pefect nu-i așa, sau mă laud singură?
|