![]() Hummus cu Sfeclă și LEURDĂ / Usturoi verde
Timp de preparare:
10 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Hummus cu Sfeclă și LEURDĂ / Usturoi verde - cum se prepară?
Comentarii
Se spune că s-ar fi născut în Cairo în secolul XIII, căpătând în fucție de zona în care a pătruns arome noi, fiecare bucătar adăugând ingredientele preferate. Plecând de la rețeta clasică -năut/tahini/lămâie/usturoi/ulei de susan/sare - astăzi m-am jucat în culori și uite că a rezultat ceva nu doar aspectuos dar și foarte gustos!
Timp necesar: 10 minute
Ingrediente necesare: 400 g năut gata fiert 250 g sfeclă fiartă sau coaptă 1/2 lămâie 1 LG tahini (pastă susan) sare piper proaspăt râșnit turmeric ulei de măsline 1/2 lg pudră de usturoi 4 - 5 LG apă în care a fiert năutul pentru final -2 leg leurdă sau usturoi verde
Cum se face: Am pus toate ingredientele în blender și am procesat la viteză maximă până când totul a fost o spumă fină. La final am adăugat leurda tocată și am amestecat cu o lingură până la omogenizare! Delicios! |