Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Pateu de linte verde și praz
Pateu de linte verde și praz
Pateu de linte verde și praz
Pateu de linte verde și praz
Pateu de linte verde și praz

Pateu de linte verde și praz (VIDEO)

Voturi (2):
Timp de preparare: 15 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Pateu de linte verde și praz (VIDEO) - cum se prepară?
Comentarii

Nu-mi pot scoate din cap aroma pateului din conserva de metal în care mereu riști să te tai. Pateu pe care îl întindeam pe pâine proaspată, cu unt și muștar deasupra! O altă aromă a copilăriei mele, când pe rafturi stăteau înșirate răzleț conservele cu pateu de ficat de cine știe ce vietate ori de resturi de la animale sacrificate pentru nomenclatură...

Dar să revenim la povești frumoase, cu aromă de zile friguroase de primavară, când tatal meu, fost "lup de mare" își dorea să pregătească micul dejun cu o specialitate numai de el știută: desfăcea o conservă de pateu și (nu știu dacă din dorința de a o înmulți sau doar pentru că trebuia "dres" gustul) o combina cu puțin unt, piper și muștar. Rezulta o pastă foarte aromată și perfect tartinabilă!

Și cum mă tot bântuie amintiri frumoase și-mi vin în minte arome, uite că am ajuns la o variantă de pateu, muștar raw și pâine coaptă în cel mai rapid mod! Acesta a fost meniul nostru de prânz într-o zi de sâmbătă mult prea friguroasă pentru luna martie. Pentru fiecare, aveți atât rețeta, cât și filmulețe.

Vă invit la leneveală pe canapea, să citim povești celor mici și pe seară să ne delectam cu un ceai cald din ghimbir și biscuiți cu banane.




Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente necesare:

2 căni de linte verde

4 linguri de ulei de masline

50 ml apă (rezultată de la fierberea lintei)

o lingură turmeric

o linguriță piper

4 lingurițe sare

un fir de nucșoară

o lingură de cimbru

o lingură de tărâțe phsyllium

2 linguri de drojdie inactivă

o legătură de mărar

un fir mic de praz

Cum se face:

Se pune lintea la fiert, timp în care pregătim ingredientele, tăiem mărarul și prazul.

Când lintea este fiartă, o scurgem de apă, o punem în blender și adăugăm toate ingredientele.

Se blenduiește până se transformă într-o pastă fină, adăugăm drojdia și tărâțele, mărarul și prazul. Omogenizăm timp de 3-4 secunde la viteză mică tot în blender, dar cu grijă să nu zdrobim prazul!

Mănânci acest pateu de linte cu pâinea fără frământare, mai pui și muștar raw deasupra și ai un prânz/cină deosebit(ă).

Pofta bună!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »