![]() Supă cremă de dovleac cu portocală
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Supă cremă de dovleac cu portocală - cum se prepară?
Comentarii
Când vine vorba de Monica, nu pot să nu devin romantică... Povestea nostră începe undeva în 1990, tomana... când eu m-am trezit peste noapte că nu mai locuiesc cu mama care prin nu știu ce magie făcea ca mâncarea să fie pe masă în fața mea exact atunci când îmi era foame, la temperatura care îmi plăcea, și culmea - exact mâncarea pe care mi-o doream în acea secundă! Ciudat, dar cam atunci am aflat că pentru toate astea există un adevărat proces, chiar ritual (adică să te duci la piață, să tragi de ceva sacoșe). Poate că vă întrebați care este legătura între Monica și rețeta aceasta? Simplu, este o rețetă primită de la ea și am lăsat-o exact așa pentru că prea e bună și nu merită schimbat nimic! Mulțumesc Monica!
Timp necesar: 45 minute Ingrediente necesare: - o linguriță semințe de coriandru - 1/2 linguriță praf de chimen - 1/2 linguriță turmeric - 5-6 boabe piper negru - busuioc - oregano - măghiran - sare - o portoală - 2-3 dinți de usturoi - o ceapă - 1,5 dovleac de plăcintă curățat - un morcov - un cartof mare - o lingură vegeta raw - ulei sau unt de cocos
Condimentele, usturoiul și ceapa se "călesc" puțin la foc mic în ulei și apă ca să se împrăștie aromele. Se adaugă legumele tăiate cuburi mici și se acoperă cu apă. |