Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos

Tarhonul aromat

Tarhonul este o plantă erbacee originară din Asia Centrală, cunoscută de mii de ani, care este cultivată în grădini, atât în scop culinar cât şi terapeutic.
 
Tarhonul are în componenţă uleiuri volatile ce conţin compuşi aromatici de tip fenol-metil-eter, estragolul, cumarine, flavonoide, mucilagii, minerale, vitamine.
 
Frunzele mai conţin hidrocarburi terpenice, aldehidă anisica, acetaldehida, vitamine B1, C.
 
Preparatele fitoterapeutice pe bază de tarhon au acţiune  antiinflamatorie, dezinfectantă, antiinfecţioasă, decongestivă, antivirală, antibacteriană, antispastică, carminativă, stomahică (stimulează apetitul, favorizează digestia), diuretica, acţiune antiparazitară, fiind eficient pentru eliminarea viermilor intestinali.
 
Tarhonul este recomandat în afecţiuni digestive (aerofagie, aerocolie, flatulenţă, colopatie spastică, colită de fermentaţie), hipotonie şi/ sau hiposecreţie gastrică, anorexie, gută, retenţie hidrică, boli cardiace, renale, hepatice, ascită.
 
În uz extern poate fi folosit pentru calmarea durerilor in caz de nevralgii şi reumatism.

Administrare:
  • Frunzele verzi se folosesc ca aromatizant în sosuri, salate de verdeţuri. Tarhonul poate înlocui sarea de bucătărie.
  • Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită; se administrează 2- 3 căni pe zi.
  • Frunze de tarhon în oţet - este o modalitate tradiţională de conservare a tarhonului proaspăt, care se prepară punând frunzele proaspete într-un borcan sau o sticlă, peste care se toarnă oţet de mere sau din vin, se lasă la macerat timp de o săptămână, apoi se utilizează atât frunzele la diverse preparate culinare cât şi oţetul, în diverse salate, acritul ciorbelor sau ca medicament
  • În uz extern se foloseşte sub formă de frecţii, comprese în caz de dureri reumatice, dureri de cap.

Rețete cu aromatul tarhon:

Gingerată cu tarhon

Pentru că am deja în grădină mult tarhon fericit să-i vină rândul în Rețetele Manuelei, am experimentat o combinație inedită: gingerată cu tarhon.

Încearcă rețeta!

Suc vindecător cu tarhon

Un suc inedit, cu proprietăți vindecătoare, cu un gust neașteptat.

Încearcă rețeta!

Borș inventiv

Un borș rapid, extrem de gustos și foarte sănătos.Cu borș de la bunica Gina din Agigea.

Încearcă rețeta!

Borș cu barabule (cartofi) din Bucovina

Cum să faci un borș raw care să fie și delicios? Borșul meu este dres cu smântână... de cocos!

Încearcă rețeta!

Borș cu cartof dulce

Un borș rapid si foarte gustos datorită cartofilor dulci, pe placul celor mici și celor mari.

Încearcă rețeta!

Avocado

Avocado, fructul perfect, despre care o să vă împărtășesc câteva secrete. O să aflați despre el lucruri uimitoare și mai puțin cunoscute.
mai multe detalii
Păstârnacul

Păstârnacul

Bogat în fibre, cu un gust extraordinar de aromat, păstârnacul este adesea ignorat în bucătăria noastră și folosit în general la supe și ciorbe și cam atât.
mai multe detalii
Broccoli, casa vitaminei C

Broccoli, casa vitaminei C

Legumă care poate acoperi necesarul de vitamina C pentru o intreagă zi.
mai multe detalii
Cartoful ușor digerabil

Cartoful ușor digerabil

O legumă la îndemâna oricui, cu beneficii importante pentru sănătate.
mai multe detalii
Castravetele mineralizant

Castravetele mineralizant

Castravetele ste puternic alcalinizant, calmant, înviorător, emolient, laxativ, stimulent, mineralizant.
mai multe detalii
Tarhonul aromat

Tarhonul aromat

Plantă cultivată în grădini atât în sistem culinar cât și teraputic, tarhonul are o sumedenie de proprietăți.
mai multe detalii
Ceapa

Ceapa

Ceapa este unul dintre cele mai valoroase daruri oferite omului de natură.
mai multe detalii
Usturoiul

Usturoiul

Leguma-condiment folosită in toată lumea pentru gustul său inconfundabil, și în mod deosebit îndrăgită de români.
mai multe detalii
Dovleacul

Dovleacul

Se evidentiază prin conținutul mare de vitamina A și prin faptul că putem folosi de la el tot : frunze, seminte, pulpa, flori
mai multe detalii
Castane (comestibile și sălbatice)

Castane (comestibile și sălbatice)

Mulți dintre noi am strâns sute de kilograme de castane când eram elevi, alțți am mâncat castane copate, dar cu totate acestea, prea puțini știm și de alte întrebuintări ale lor.
mai multe detalii
Măcrișul

Măcrișul

Plantă de grădină, asemănătoare spanacului ca aspect, ușor acrișor. Măcrișul este bogat în clorofilă, vitamina C, fier.
mai multe detalii
Turmericul- "nurofenul" natural

Turmericul- "nurofenul" natural

Despre propretățile turmericului, o rădăcină cu efecte vizibile și rapide in cazul inflamțiilor, artritei, diabetului etc
mai multe detalii
Sfecla rosie - leac alimentar

Sfecla rosie - leac alimentar

Sfecla rosie este leac-aliment. Are multe proprietati vindecatoare si a fost folosita de multe popoare pentru diversele beneficii.
mai multe detalii
Caju - înlocuitor de lactate

Caju - înlocuitor de lactate

Vreau sa va propun ceva: sa faceti cunostinta cu nuca rebela ce poate inlocui cel mai bine lactatele de care romanii sunt atat de legati.
mai multe detalii
Chia - energia!

Chia - energia!

În zilele imperiului aztec, oamenii din triburi nu puteau comunica decat prin alergători, bărbați care alergau literalmente distante foarte mari de la un trib la altul. Dar cum puteau acesti oameni sa alerge zile in sir?
mai multe detalii
Macul - somn ușor!

Macul - somn ușor!

Macul - cultivat in antichitate in China, India si Sudul Europei, este mentionat in scrierile lui Homer, Hipocrate si Pliniu cel Batran.
mai multe detalii
Levănțica magică

Levănțica magică

Levantica - de origine mediteraneana creste spontan pe crestele insorite ale muntilor Alpi din sudul Frantei.
mai multe detalii
Cătină - imunitate

Cătină - imunitate

Cătina este foarte buna in susținerea imunității. O putem folosi sub formă de suc, pe placul copiilor mofturoși.
mai multe detalii
Anghinarea - bilă și ficat

Anghinarea - bilă și ficat

Anghinarea seamănă cu un ciulin, este amară, iar popular i se zice „darul Sfintei Marii”. De ce un fel de ciulin amar să fie un dar de la Sfântă Maria?
mai multe detalii
Țelina - minunea ieftină

Țelina - minunea ieftină

Coaja ţelinei contine: substanţe antibiotice şi antifungice, dar şi vitamine cum ar fi C, B1, B2, B6 sau B9. Rădăcina propriu-zisă a plantei contine: calciu, potasiu, magneziu, fosfor şi fier.
mai multe detalii
Floarea soarelui

Floarea soarelui

Conţine din plin atâtea minunăţii pe care le-am pierde dacă le-am coace la cuptor: magneziu, vitamină D, seleniu, vitamina E, vitamina B1, B5, fier, proteine, calciu.
mai multe detalii
Ardeiul dermatolog

Ardeiul dermatolog

Ardeiul, o legumă des întânită în gospodăriile românilor, cu multiple beneficii pentru sănătate.
mai multe detalii
Bamele

Bamele

Bamele sunt cunoscute încă din anul 1500, pentru prorpietățile sale, nutrienții săi și gustul său plăcut.
mai multe detalii
Conopida, soră cu brocoli

Conopida, soră cu brocoli

Soră cu brocoli, conopida asigură un aport de calciu crescut.
mai multe detalii
Păpădia, floarea copiilor

Păpădia- floarea copiilor

Păpădia creste oriunde la soare, in calea unui izvor subteran și are nenumărate beneficii pentru organism. Dar, mai presus de toate, încântă orice copil care adoră să sufle si să o împrăștie ca o ploaie de stele
mai multe detalii
Morcovul, puterea ochilor

Morcovul, puterea ochilor

O legumă plină de vitamina A, care ne sporește acuitatea vizuală.
mai multe detalii
Maca, puterea incașilor

Maca, puterea incașilor

Tubercul cu frunze asemanatoare patrunjelului, cu proprietati nutritive bogate
mai multe detalii
Cânepa, planta completă

Cânepa- planta completă

Semințele de cânepă sunt bogate în proprietăți nutritive putând fi folosite în nenumărate feluri.
mai multe detalii
Sâmburi de caise

Sâmburi de caise

Un aliment eliminat din dieta omului modern, dar atât de drag copilăriei noastre.
mai multe detalii
Hrișca

Hrișca

Un aliment popular prin conținutul său nutritiv, lipsa glutenului si concentrația mare de fibre.
mai multe detalii
Amaranth-ul- vedeta dietelor fără gluten

Amaranth-ul- vedeta dietelor fără gluten

Amaranth-ul este o pseudocereală, vedeta dietelor fără gluten.
mai multe detalii
Salvia

Salvia

Nu multă lume știe că salvia, căci despre salvie vorbesc, este investită cu niște calități spirituale deosebite, dintre care vă voi împărtăși acum doar câteva.
mai multe detalii
Fisticul, nuca zâmbăreață

Fisticul, nuca zâmbăreață

Fisticul mai este denumit si nuca fericită, datorită cojii semideschise.Poate fi folosit ca și gustare, în salate, la deserturi, având proprietăți nutritive numeroase.
mai multe detalii
Alunele de pădure

Alunele de pădure

Sunt o sursă importantă de aminoacizi, stimulează creșterea copiilor și sunt un excelent tonifiant al sistemului nervos.
mai multe detalii
Coarnele - fructele medicinale

Coarnele - fructele medicinale

Fructe micuțe, sălbatice, pe lăngă care trecem de multe ori fără să ne dăm seama de proprietățole lor terapeutice
mai multe detalii
Prunele - deliciul toamnei

Prunele - deliciul toamnei

Toamna ne răsfață cu belșug de prune din care mamele si bunicile noastre făceau gem si magiun. Pe lăngă valoarea lor sentimentala legată de copilărie, prunele au si efecte extrem de beneficie asupra organismului nostru.
mai multe detalii
Smochinele - simbolul profetic

Smochinele - simbolul profetic

Smochinul este strans legat de existenta poporului evreu. Cu multiple intrebuintari, smochinele au proprietati nebanuite, pe care le putem deduce din istoria si scrierile acestui popor.
mai multe detalii
Afinele - minunile ascunse ale pădurii

Afinele - minunile ascunse ale pădurii

Afinele, minunile mici si bogate ale pădurii
mai multe detalii
Strugurii- elixirul tinereții

Strugurii- elixirul tinereții

Fructele- vedetă ale toamnei, cu un număr impresionant de beneficii și cu cu o istorie de peste 8000 ani îm cultivarea lor.
mai multe detalii
Roșiile - miracolul verii

Roșiile - miracolul verii

Sunt benefice pentru sănătate, reduc riscul apariţiei cancerului şi bolilor cardiovasculare şi ne ţin departe de depresii. Mai au şi acţiune benefică asupra pielii, a părului, a ochilor şi a unghiilor.
mai multe detalii
Regina fasolei- Azuki

Regina fasolei- Azuki

Una dintre cele mai apreciate specii de fasole, datorita proprietatilor sale nutritive ridicate. Se cultiva preponderent in China si Japonia
mai multe detalii
Rodia- fructul dragostei

Rodia- fructul dragostei

Rodia, cunoscută și sub denumirea de 'fructul dragostei' sau 'fructul vietii', este apreciată pentru proprietățile sale extraordinare.
mai multe detalii
Paste din alge (Kelp)

Paste din alge (Kelp)

Paste din alge, bogate nutritiv, fără gluten, fără multe calorii, ideale ca o gustare ușoară sau în dietele de slăbire.
mai multe detalii
Fasole mung

Fasole mung

Fasolea din Asia, nutritivă și gustoasă, care concurează la proteine cu carnea.
mai multe detalii
Năutul - mazărea berbecilor

Năutul - mazărea berbecilor

Te salvează atunci cand vrei o masă rapidă, este foarte hrănitor și are un conținut bogat de fibre și proteine, ceea ce-l face excelent și pentru vegetarieni.
mai multe detalii

Încă nu a scris nimeni niciun comentariu.

Adaugă un comentariu:





Întrebare de securitate:

Ce culoare are iarba?


Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »